5 Eylül 2011 Pazartesi

YLSY İngiltere

Merhabalar; YLSY programını duyduğumdan beri bu programı araştırmakta; özellikle İngiltere'de Yükseklisans konusunda araştırmalar yapmaktayım. Elde ettiğim bir takım bilgileri sizlere yararlı olma temennisiyle paylaşmak isterim.

Öncelikle yerel dili İngilizce olan bir ülke tercihim benim ABD ve İngiltere 'ye yöneltti. ABD'nin uzak olması ve İngilterenin ülkeme yakın olması gibi bir takım etkenler beni İngiltere yönünde araştırma yapmaya itti.


İngiltere'de mastar'ın 1 yıl olması, ülkemize yakın olması, yerel dilin ingilizce olması bir çok öğrencinin burayı tercih etmesi İngiltere'yi diğer ülkelere göre avantajlı kılmaktadır.

İngiltere'ye 1000 pund burs vermektedir MEB, bu bursun yetip yetmemesi, İngiltere'de ki giderler, yaşam koşulları, konaklama ihtiyacı, giderleri gibi konuları kapsayan araştırmaya şurdan ulaşabilirsiniz.


http://www.uploadstation.com/file/VEa8EAF/İngiltereYLSY_Rapor2010.pdf


İngiltere'de bir öğretmenin edindiği tecrübeleri paylaştığı siteye ise şu adresi takip ederek ulaşabilirsiniz.
http://ahmetkahya.blogspot.com

 Lisansüstü öğrenim görmek için aşağıdaki linkteki listede yer alan üniversitelerin herhangi birinden kabul almanız gerekmektedir.
http://yogm.meb.gov.tr/lisansustu_universite_listesi.xls



Yazının biraz eksik olduğunun farkındayım, fakat bilgim dahilinde sunabileceklerim bu kadar, merak ettiklerinizi, sormak istedikleriniz soru şeklinde yazarsanız seviniriz.



1 yorum:

  1. merhabalar, ben şunu merak ediyorum. 2012-bahar alese girip, 2012 ekim de yüksek lisansa başlayabilme imkanımız var mı? yoksa bir sene beklemek mi zorunda mıyız? şimdiden teşekkürler

    YanıtlaSil